Ga naar de inhoud

1.Algemeen

Alle huidige en toekomstige overeenkomsten tussen bv Streamovations (hierna “Streamovations”), met zetel te 8630 Veurne, Pannestraat 42, met ondernemingsnummer 0810.820.822 en de klant zijn onderworpen aan deze algemene voorwaarden, waarvan de klant bevestigt kennis te hebben genomen en deze te aanvaarden door het plaatsen van een bestelling. De algemene voorwaarden van de klant worden uitdrukkelijk uitgesloten.

2.Offertes en bestellingen

Alle offertes zijn vrijblijvend voor Streamovations en blijven geldig voor een termijn van 10 dagen, te rekenen vanaf de datum van opstelling ervan, tenzij daarvan uitdrukkelijk wordt afgeweken.

Streamovations behoudt zich het recht voor om de prijs van haar diensten te wijzigen indien de marktomstandigheden wijzigen of de kosten gekoppeld aan haar dienstverlening stijgen.

Bestellingen of offertes die namens of voor de klant werden ondertekend of op een andere wijze door of namens de klant schriftelijk werden bevestigd, verbinden deze onherroepelijk, zelfs al heeft Streamovations dit nog niet uitdrukkelijk aanvaard. Een eventuele weigering door Streamovations, verleent de klant geen enkel recht op schadevergoeding op welke grond dan ook.

Elke annulering van een bestelling door de klant moet schriftelijk gebeuren. Bij (gedeeltelijke) annulering van een opdracht door de klant, kan Streamovations aan de klant een forfaitaire schadevergoeding rekenen van 50% van de waarde van de geannuleerde opdracht met een minimum van vijfhonderd euro (€ 500,00), onverminderd het recht voor Streamovations op vergoeding van hogere bewezen schade.

Bijdragen of lasten, van welke aard ook, die zelfs na contractsluiting, bij of krachtens wet worden opgelegd en verhaalbaar zijn op de klant dan wel betrekking hebben op de levering aan de klant, zijn ten laste van de klant.

3.Levering

De leveringstermijnen worden enkel bij wijze van inlichting verstrekt en zijn niet bindend tenzij uitdrukkelijk tussen partijen overeengekomen. Vertraging in de uitvoering van de overeenkomst kan nooit aanleiding geven tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.

De klant dient alle nodige voorzorgen te nemen en toegangen te geven teneinde Streamovations toe te laten haar diensten te laten leveren.

4.Klachten

Klachten moeten op straffe van verval gebeuren binnen de 8 dagen na levering per aangetekend schrijven.

5.Betaling

Behoudens andersluidend en schriftelijk akkoord, zijn de facturen van Streamovations contant betaalbaar of op de aangegeven vervaldag. Zo de facturen niet betaald zijn tegen de vervaldag, zal van rechtswege en zonder ingebrekestelling vanaf factuurdatum, of in voorkomend geval vervaldatum, een verwijlintrest verschuldigd zijn van 12%. Daarnaast zal er van rechtswege en zonder ingebrekestelling een schadevergoeding verschuldigd zijn van 15%, met een minimum van € 125,00 en een maximum van € 3.000,00, onverminderd het recht op vergoeding van de gerechtskosten en de invorderingskosten ontstaan door betalingsachterstand. Bij wanbetaling van een factuur worden alle andere openstaande facturen ineens opeisbaar. Betalingen worden eerst toegerekend op de vervallen intresten en schadevergoedingen en daarna op de oudste factuurschuld.

Indien de klant het minnelijk akkoord of de gerechtelijke reorganisatie aanvraagt conform boek Wetboek Economisch Recht (WER) of indien bijzondere omstandigheden (zoals bijv. vrees voor insolvabiliteit) dit rechtvaardigen, zijn de facturen van Streamovations reeds voor de levering, met name bij de bestelling, betaalbaar, en worden alle openstaande vorderingen onmiddellijk opeisbaar, zelfs indien nog geen levering heeft plaatsgevonden.

Alle eventuele betwistingen betreffende facturen dienen op straffe van verval binnen de 8 dagen na ontvangst van de factuur gemeld te worden per aangetekend gemotiveerd schrijven gericht aan Streamovations.

De klant verleent ten gunstige van Streamovations een pand op alle huidige en toekomstige schuldvorderingen op derden, uit welke hoofde ook, en dus niet beperkt tot handelsvorderingen. Dit pand waarborgt de terugbetaling aan Streamovations en met haar verbonden vennootschappen, onder welke titel ook, van alle bedragen verschuldigd ingevolge levering van diensten aan de klant. Het pand is van onbepaalde duur, en kan enkel worden beëindigd per aangetekende brief met ontvangstbevestiging en met inachtneming van een opzegtermijn van zes maanden. De opzegging heeft uitsluitend uitwerking voor de toekomst en zal tot gevolg hebben dat het hierbij gevestigd pand enkel nog zal strekken tot zekerheid van gewaarborgde schuldvorderingen die bestaan bij het verstrijken van de opzegtermijn, ook als die pas later opeisbaar worden. Bij wanprestatie van de klant is de pandhouder gerechtigd om het pand te verzilveren; hij kiest vrij de wijze van tegeldemaking.

6.Verbreking – opzegging – opschorting 

Elke verbreking of opzegging van een bestelling of contract, elke ernstige wanprestatie van de klant, elk niet nakomen van de overeengekomen betalingsvoorwaarden, evenals het niet in ontvangst nemen van de geleverde goederen door de klant, wordt beschouwd als een ernstige en zwaarwichtige wanprestatie die Streamovations het recht geeft de reeds geleverde goederen aan de overeengekomen tarieven te factureren. Daarnaast heeft Streamovations het recht om de verdere diensten ten aanzien van de klant onder eender welk contract op te schorten en/of alle met de klant aangegane contracten onmiddellijk eenzijdig te ontbinden, zonder rechterlijke tussenkomst, zonder voorafgaande ingebrekestelling.

Streamovations heeft het recht om alle contracten met de klant zonder rechterlijke tussenkomst en zonder voorafgaande ingebrekestelling eenzijdig te ontbinden ten laste van de klant, zonder enige plicht tot schadeloosstelling, indien in de loop van de uitvoering van een of andere overeenkomst de financiële situatie van de klant zich dermate wijzigt dat gevreesd moet worden voor insolvabiliteit, voor het verlies van het onderpand van één of meerdere schuldvorderingen of bepaalde zekerheden of waarborgen eraan verbonden of wanneer de klant in staat van faillissement wordt verklaard.

Streamovations behoudt zich het recht voor om voor of gedurende de uitvoering van de overeenkomst waarborgen tot betaling van de prijs van de klant te eisen. De kosten van vestiging van deze waarborgen vallen ten laste van de klant. Bij weigering houdt Streamovations zich het recht voor om de bestelling in haar geheel of zelfs gedeeltelijk te annuleren overeenkomstig artikel 6, eerste alinea van deze algemene verkoopvoorwaarden.

7.Intellectuele eigendom

Alle rechten van intellectuele eigendom ter zake van de diensten als mede de ontwerpen, programmatuur, documentatie en alle andere materialen die worden ontwikkeld en/of gebruikt ter voorbereiding van de overeenkomst tussen Streamovations en de klant, dan wel die daaruit voortvloeien, berusten uitsluitend bij Streamovations. De levering van diensten strekt niet tot enige overdracht van de rechten van intellectuele eigendom.

De klant verkrijgt slechts een niet exclusief en niet overdraagbaar gebruiksrecht tot de resultaten van de diensten voor de overeengekomen doelstellingen. De klant zal zich bij dergelijk gebruik strikt houden aan de voorwaarden, neergelegd in deze algemene voorwaarden of anderszins aan de klant opgelegd.

De klant zal niet zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van Streamovations de resultaten van de diensten op enige wijze geheel of gedeeltelijk openbaar maken, verveelvoudigen of aan een derde beschikbaar stellen.

De klant zal aanduidingen van Streamovations betreffende auteursrechten, merken, handelsnamen of andere rechten van intellectuele eigendom niet verwijderen of wijzigen.

8.Hoofdelijkheid 

Wanneer op verzoek van de besteller/aanvrager de factuur wordt uitgeschreven op naam van een derde blijft de besteller/aanvrager ten allen tijde en in alle omstandigheden hoofdelijk en solidair aansprakelijk tegenover Streamovations voor de naleving van alle verbintenissen die uit de overeenkomst en huidige algemene (en eventuele bijzondere) voorwaarden voortvloeien.

9.Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid in verband met door ons gesloten overeenkomsten is steeds beperkt overeenkomstig hetgeen in deze algemene voorwaarden is bepaald.

Streamovations is slechts aansprakelijk voor opzet of grove schuld.

Indien de aansprakelijkheid van Streamovations en haar werknemers bewezen zou zijn, wordt diens aansprakelijkheid beperkt tot, de directe schade, met uitsluiting van de indirecte schade, zoals, maar niet beperkt tot de gederfde winst, de financiële of commerciële verliezen, productieverlies, bedrijfsstilstand, de verhoging van de algemene onkosten, de verhoogde administratiekosten, verlies of beschadiging van gegevens, verlies van contracten, storing van de planning, storing in de productieprocessen, immateriële schade en het verlies van cliënteel.

De aansprakelijkheid wordt beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval gedekt is door de verzekering BA uitbating. Indien, om welke reden ook, geen dekking onder de verzekering BA uitbating kan worden ingeroepen, is iedere aansprakelijkheidsvordering in hoofdsom, interesten en kosten, beperkt tot de helft van het bedrag dat de klant heeft betaald voor de onder de relevante overeenkomst verkochte producten of diensten.

Streamovations is niet aansprakelijk voor schade aan derden en dient de klant in deze hypothese niet te vrijwaren.

10.Overmacht

Gevallen van overmacht in de breedste zin van het woord, ontslaan ons van onze verbintenissen zonder recht op schadevergoeding vanwege de klant.

11.Ongeldige en nietige bedingen 

De eventuele ongeldigheid of nietigheid van (een deel van) een clausule, laat de andere clausules/delen onverkort bestaan. De rechtbanken die zich moeten uitspreken over de ongeldigheid of nietigheid van (een deel van) een clausule, zullen over de bevoegdheid beschikken om de ongeldige of nietige clausule (of een deel ervan) te matigen of gedeeltelijk te vernietigen tot wat wettelijk toelaatbaar is tenzij de overeenkomst niet kan voortbestaan zonder het ongeldige of nietige beding (of een deel ervan).

12.Toepasselijk recht

Ingeval van betwisting die niet in der minne kan geregeld worden, zijn alleen de rechtbanken van het arrondissement waarbinnen de uitbatingszetel van Streamovations gevestigd zijn, bevoegd om geschillen te beslechten. In ieder geval is enkel en alleen het Belgische recht van toepassing met uitsluiting van de regels van internationaal privaatrecht.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.